5 juni 2012
19:00

Referat: Ruda IF - Fagerhults AIK

Derbydags igen Ruda borta. Nu är det verkligen dags att hämta hem en trea till FAIK.
En trevande inledning av oss och vi får inte alls igång något bra spel, en ganska tråkig första halvlek där Ruda rullar boll mycket bättre än oss men skapar mest halvchanser. Det är vi som har ett par riktikgt heta chanser men vi får aldrig några "lätta" mål. 0-0 i halvtid.
Än en gång pratar vi i halvtid om att vi måste komma igång och våga rulla boll.
Efter bara fem minuter i andra kommer vi fram i ett fint anfall på vänsterkanten som Jevve avslutar med att ge FAIK ledningen med 1-0. Efter det tar vi över matchen mer och mer, skapar en hel del. Ruda flyttar upp spelet och det ger oss fina ytor framåt. Hampus sätter dit 2-0 på ett friläge.
Bra andra halvlek och en go känsla att ta med oss, vi rullar mycket bättre i andra.
Gutt att vi får hålla nollan. Extra plus till Mulle, Hampus och ett kanoninhopp av Affe och Andreas som skapade flera giftiga målchanser sista tio.
Tre härliga poäng att ta med hem till "paradiset".